Însărcinată în timp ce era deja gravidă – Focus Prima TV

Însărcinată în timp ce era deja gravidă

Un caz extrem de rar a avut loc în Regatul Unit. O femeie a rămas însărcinată cu al doilea copil, deși era deja gravidă. Cu toate că au fost concepuți la trei săptămâni distanță, cei doi copii sunt considerați gemeni pentru că au fost nascuți amândoi odată și sunt perfect sănătoși. Fenomenul este unul extrem de rar dar are o explicație științifică.

Femeia în vârstă de 39 de ani a rămas însărcinată pentru prima dată anul trecut, în urma unui tratament de fertilizare. Când se afla în a 12-a săptămână de sarcină, medicii au descoperit prezența unui al doilea fetus în urma celei de-a treia ecografii.

Fenomenul inedit poartă denumirea de superfetație și are loc atunci când două ovule fertilizate sunt implantate în uter în momente diferite. Cu toate acestea, se întâmplă extrem de rar ca o femeie însărcinată să continue să ovuleze, iar acel ovul să fie fertilizat și implantat în uter.

Cazul i-a șocat chiar și pe medicii ginecologi și obstetricieni din Marea Britanie.

La această situație a contribuit faptul că femeia urma un tratament de fertilizare, iar fenomenul este, probabil, un efect al acestuia.

Din fericire, însă, deși s-au născut prematur, gemenii sunt perfect sănătoși și se bucură unul de prezența celuilalt.

Total
0
Shares
Total
0
Share