Înscriși în cursa pentru speranță – Focus Prima TV

Înscriși în cursa pentru speranță

Există viață după orice. Trebuie doar să-ți iei inima în dinți și să cauți. Este mesajul unui român, fost sportiv de
performanță care a făcut din drama vieții lui, o șansă pentru alții. Din scaunul cu rotile aleargă pe pistă în speranța că întro zi, unul dintre cei mulți asemenea lui, va reuși să simtă din nou gazonul sub picioare. Iar astăzi i s-au alăturat colegii noştri.

George a făcut rugby de performanță timp de un deceniu. Simțea, jucând, că asta înseamnă de fapt… să trăiești.
În 2006, în timpul unui antrenament, si – a fracturat coloana cervicală și a ajuns într-un scaun cu rotile. Atunci, pentru el, s-a fluierat finalul. Un final care n-avea să fie urmat niciodată de o altă repriză. A înțeles, însă, că viața continuă și dincolo de porțile terenului. Trebuia doar…să caute.

250 de mii, atât de mulți sunt cei care nu pot. Cei care s-au trezit într-o zi că trebuie să aleagă altă cale, dar nu mergând pe propriile picioare. Le-ar salva viața un cip implantat pe coloană care sa-i ajute să se ridice. În ajutorul lor au venit o fundație care face cercetări medicale dar și alte câteva milioane de oameni din toate colțurile lumii. Printre ei și colegii noștri, Daniel Osmanovici, prezentator Focus la Prima Oră și Sebastian Zachmann, realizator Insider Politic.

Campania wings for life organizează în fiecare an un eveniment la nivel global. Alergătorii de performanță sau
amatorii care participă la acest eveniment plătesc o taxă simbolică de câțiva euro. Banii sunt folosiți pentru continuarea cercetărilor în speranța că într-o zi vor găsi un tratament pentru cei pe care destinul i-a ațintit, la un moment dat, în scaunul cu rotile.

Total
1
Shares
Total
1
Share