Insectă denumită după Simona Halep - Focus Prima TV

Insectă denumită după Simona Halep

Din luna august există o insectă care poartă numele Simonei Halep. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină
Veterinară din Cluj-Napoca a anunțat descoperirea unei noi specii de insectă în țara noastră pe care au denumit-o în onoarea sportivei care a ocupat primul loc mondial la tenis. Marea campioană și-a dat acordul pentru ca această descoperire să-i poarte numele.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj- Napoca au publicat în luna august un studiu bazat pe o cercetare făcută în zona unei rezervații din județul Constanta. Acolo au descoperit o specie nouă de insectă, pe care au denumit-o în semn de onoare după Simona Halep. “Phlebotomus simonahalepae” a fost descrisă pe baza unui specimen feminin, precizează cercetătorii în articolul publicat în revista științifică ”Parasites & Vectors”.

Chiar dacă cercetătorii au continuat să caute timp de încă 2 sezoane inca un exemplar din aceasta insectă, nu a mai fost găsit deocamdată nici unul. Cel găsit se afla momentan la Muzeul Grigore Antipa din Bucuresti.

Simona Halep și-a dat acordul pentru ca aceasta descoperire să îi poarte numele și a transmis cercetătorilor că este onorată de inițiativa lor. In momentul de față, după cercetările derulate în ultimii ani, specialiștii de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj Napoca au confirmat prezența altor 12 specii noi de insecte.

Total
0
Shares
Total
0
Share