INSP: Au fost detectate 676 de cazuri de infectare cu variante noi de SARS-CoV-2 din aproape 1.200 secvențiate - Focus Prima TV

INSP: Au fost detectate 676 de cazuri de infectare cu variante noi de SARS-CoV-2 din aproape 1.200 secvențiate

Mai mult de jumătate din cazurile de infectare cu SARS-CoV2 secvențiate în România sunt cu variante noi ale coronavirusului, în special cu cea britanică, arată datele Institutului Naţional de Sănătate Publică. Până la data de 4 aprilie, au fost raportate la INSP – CNSCBT 1.178 de secvenţieri ale SARS-CoV-2 şi au fost confirmate 676 de cazuri cu variante ale virusului din categoria celo „care determină îngrijorare”, potrivit Agerpres.

Cele cinci laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul „Cantacuzino”, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, precizează INSP în informarea săptămânală privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2.

Astfel, au fost confirmate 676 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 670 cu varianta britanică (B.1.1.7), patru cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cu varianta braziliană (P.1).

Total
0
Shares
Total
0
Share