Inspectorul școlar care a cerut distribuirea cărți ofensatoare la adresa românilor, a fost demis! Toate informațiile noi ale poveștii le aflați în această seară la Focus, ora 18:00 – Focus Prima TV

Inspectorul școlar care a cerut distribuirea cărți ofensatoare la adresa românilor, a fost demis! Toate informațiile noi ale poveștii le aflați în această seară la Focus, ora 18:00

Primele reacții au aparut în urma materialul difuzat ieri de știrile Focus. Revolta și indignarea românilor le-au ridicat autorităților suedeze un semnal de alarmă! Așa se face că inspectorul școlar care a cerut distribuiea cărților ofensatoare “Copiii căpșunarilor” la adresa românilor a fost demis.

În Suedia lucrează mii de români. Români care au plecat departe de casă pentru un trai mai bun. Marea lor majoritate muncesc cinstit, își cresc copiii acolo și vor să le dea o educație aleasă. Cei mai mulți au fost înscriși în școlile suedeze, fără ca măcar să știe limba. Au fost trimiși direct în lupta cu viața și… nu e lucru ușor.

Acolo, în loc să lege prietenii, să ăși găsească locul, departe de prieteni și de tot ceea ce pentru ei înseamnă acasă, acești copii au dat piept cu o dramăp fără margini. Unde? În paginile unei cărți în care românii sunt disciminați, sunt numiți cerșetori, rromi, săraci.

Cartea în care se vorbește despre români că sunt cerșetori a ajuns, la începutul lunii decembrie, să fie materia de vacanță într-o școala din Suedia. Cărțile au fost primite de către profesorii școlii și urmau să fie discutate la clasă, la întoarcerea din vacanță!

Copiii nu înțeleg de ce sunt puși la colț, de ce sunt arătați cu degetul când ei nu au greșit cu nimic. Unul dintre ei a amenințat că se sinucide nemaisuportând rușinea. Părinții lui au împachetat totul și au venit acasă, în această Românie care acum în Suedia e arătată cu degetul de către autoarea cărții, Sara Olausson, dar și de numeroși copii care o citesc.

Total
0
Shares
Total
0
Share