Insula Evia, din nou în flăcări - Focus Prima TV

Insula Evia, din nou în flăcări

Numeroase incendii au izbucnit în mai multe țări din lume iar pompierii continuă să ducă o luptă inegală cu forțele naturii. În Grecia, focul nu contenește să facă prăpăd pe a doua cea mai mare insulă a țării, Evia dar și în Attica, unde au fost trimiși 142 de pompieri români. Incendiile continuă să facă ravagii și în California și Brazilia,
unde sute de mii de hectare au fost distruse.

După ce acum nici două săptămâni focul făcea ravagii în partea de nord a insulei Evia, acum, focul a pus stăpânire și pe partea de sud a insulei. Locuitorii din satele din apropiere au fost evacuați iar la fața locului au fos trimiși zeci de pompieri pentru a stinge focul. Un alt incendiu de vegetație a pornit și în nordul Atenei, unde, pompierii greci muncesc cot la cot cu cei români pentru a stinge flăcările. Situația nu arată deloc bine nici în California unde, vegetația continuă să ardă. ncendiul Caldor a izbucnit în urmă cu10 zile și a distrus până acum peste 40.000 de hectare.

Până în acest moment focul este ținut sub control într-un procent de doar 9%. Îi incendiul Dixie, al doilea cel mai mare din istoria statului California continuă să ardă. Pompierii au reușit până acum să îl stingă în proporție de doar 35%.

Autoritățile maericane sunt uimite de frecvența și rapiditatea cu care incendiile se răspândesc și îi sfătuiesc pe oameni să rămână în alertă.â

Și Brazilia trece printr-o perioadă extrem de dificilă din cauza incendiilor dese dar și a lipsei de oameni care să ajute la stingerea acestora.

Ultimul incendiu care a izbucnit în Brazilia, mai exact în Sao Paolo, a distrus peste 1,200 de hectare de vegetație

Total
0
Shares
Total
0
Share