Întâlnire a senatorilor români cu deputaţi ai Radei Supreme din Ucraina - Dragu: E foarte trist contextul

Întâlnire a senatorilor români cu deputaţi ai Radei Supreme din Ucraina - Dragu: E foarte trist contextul

Membrii Comisiei pentru drepturile omului din Senatul României şi o delegaţie a Radei Supreme din Ucraina aflată la vizită la Bucureşti au subliniat, marţi, ajutorul acordat de români celor aproape un milion de persoane care, fugind din calea războiului, au trecut graniţa româno-ucraineană.

"E foarte trist contextul în care are loc această discuţie. Ne-am preocupat de problema refugiaţilor din Ucraina de la începutul agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina. Am beneficiat de sprijinul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti şi de o bună colaborare a instituţiilor româneşti cu cele europene şi cu societatea civilă. Cetăţenii români s-au mobilizat exemplar şi i-au ajutat pe cei care fugeau de război. (...) Am pus accent pe sănătate, educaţie şi, în special, pe nevoile copiilor", a afirmat Anca Dragu, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, în întâlnirea cu deputaţii ucraineni.

Ea a adăugat că, de la începutul războiului, în România au venit 902.000 de persoane din Ucraina, în România existând 4.435 de azilanţi. Anca Dragu a menţionat că refugiaţii din Ucraina au beneficiat de asistenţă medicală pentru afecţiuni cronice şi acute, 571 fiind internaţi în spitale, 2.778 s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe şi peste 1.000 de vârstnici au beneficiat de servicii sociale.

"Aş vrea să spun şi despre elevii şi preşcolarii din Ucraina, care - sperăm noi - au găsit o casă în România în aceste vremuri atât de grele. În Bucureşti, avem Şcoala Uruguay, unde sunt peste 100 de copii de ucraineni. Avem cetăţeni ucraineni care deja şi-au găsit un loc de muncă în România", a arătat Dragu.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt