Întârzieri la livrarea vaccinului Pfizer – Focus Prima TV

Întârzieri la livrarea vaccinului Pfizer

La doar o zi de la debutul campaniei de vaccinare anti Covid în Europa, au apărut primele probleme. Este vorba despre transportul vaccinului produs de Pfizer BionTech care întârzie cu o zi în opt state europene. Compania producătoare nu poate asigura stocarea dozelor la temperatura de minus 80 de grade pe perioada transportului. Pe de altă parte, pandemia pornită din China încă le dă coșmaruri oficialilor de
la Beijing. Iar cei care au dezvăluit catastrofa care a fost declanșată din Wuhan sunt aruncați în închisoare.

Potrivit autorităților din Spania, problemele legate de transportul dozelor de vaccin sunt din cauza temperaturii la care trebuie menținut vaccinul, adică de minus 80 de grade. Un oficial al Ministerului Sănătății de la Madrid a spus că a primit un mesaj de la fabrica din Belgia, de unde sunt trimise vaccinurile, potrivit căruia transportul ar urma să ajungă marți, în loc de luni.

Cu toate acestea, campania de vaccinare continuă, iar unii pacienți din categoria de risc au avut chiar puterea să glumească. Este cazului unui danez în vârstă de 79 de ani.

Nu foarte departe de Danemarca, în Polonia, oamenii de vârsta a doua sunt ceva mai sceptici cu privire la vaccin.

Duminică, în prima zi de vaccinare, doar jumătate de cadrele medicale de la un spital Covid din Varșovia s-au înscris pentru vaccinare. Premierul Poloniei a făcut apel la medici și asistente să se vaccineze pentru că de ei depinde imunizarea colectivă.

În acest timp, in Israel a fost instituită, pentru a treia oară, carantina națională. În paralel este intensificată campania de vaccinare iar autoritățile speră ca în luna martie țara să iasă din starea de urgență. Actuala carantină va dura trei săptămâni și se speră la o reducere a ratei infectării. La o populație de 9 milioane, Israelul are aproape 400 de mii de cazuri de covid și 3210 decese.

O bloggeriță din Wuhan, care în urmă cu un an a relatat despre izbucnirea pandemiei de coronavirus din acest oraș chinez, a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Ea a fost acuzată că a răspândit bârfe și a provocat necazuri. Apropiații ei veniți la tribunal nu au fost lăsați să o vadă.

Autoritățile comuniste de la Beijing au încercat să cenzureze încă din primele zile ale izbucnirii epidemiei din Wuhan toate mesajele de alertă transmise de doctori sau de oameni simpli. În schimb, presa a anunțat cu fast că epidemia a fost învinsă și au fost semnalate oficial doar puțin peste patru mii de victime.

Total
0
Shares
Total
0
Share