Întreaga lume, cu ochii pe Rusia - Focus Prima TV

Întreaga lume, cu ochii pe Rusia

Joe Biden și Vladimir Putin sunt departe de a ajunge la o înțelegere în ceea ce privește criza din estul Europei. În
timpul discuţiei purtate prin teleconferință, președintele american l-a avertizat pe omologul rus că America pregătește sancțiuni dure pentru Rusia, în cazul în care invadează Ucraina. De cealaltă parte, țarul i-a cerut șefului de la Casa Albă garanții că NATO nu se va extinde spre flancul estic.

Statele Unite este pregătită să adopte măsuri economice drastice Rusiei în cazul unei escaladării militare în Ucraina. Este poziția fermă pe care Joe Biden și-a menținut-o pe parcursul discuției de două ore cu Vladimir Putin, prin care șia exprimat spijinul pentru suveranitatea teritorială a Ucrainei.

Tensiunile din estul Europei s-au acutizat după ce Rusia și-a trimis100 de mii de soldați la frontieră pentru o posibilă invazie în Ucraina. Președinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, a menționat că și statele membre ale blocului comunitar vor aplica sancțiuni Rusiei în cazul unei invazii în Ucraina.

De cealaltă parte, Vladimir Putin a precizat că Rusia nu poate fi considerată responsabilă pentru tensiunea cu Ucraina. Țarul de la Kremlin a afirmat că NATO este cea care încearcă să cucerească Ucraina și să își dezvolte potențialul militar la granițele ruse.

Total
0
Shares
Total
0
Share