Întrebare ”de baraj” pentru Oros și Cîțu. Fermierii așteaptă un răspuns SINCER - Focus Prima TV

Întrebare ”de baraj” pentru Oros și Cîțu. Fermierii așteaptă un răspuns SINCER

Agricultura

Fermierii afectați de seceta de anul trecut și-au pierdut speranțele în ajutoarele venite din partea statului, mai ales că acestea nu au fost incluse în bugetul de stat pentru anul 2021. Deși în momentul acesta nu există bani, guvernanții au lăsat de înțeles că ajutoarele ar putea să vină în a doua jumătate a anului, după rectificarea bugetară. Cu toate acestea, agricultorii consideră că nici aceste promisiuni nu vor fi onorate.

În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu fermieri care au trecut și încă trec prin clipe grele după seceta de anul trecut. Printre ei se află și Vasile Paraschiv, fermier din județul Ialomița, care le-a adresat guvernanților o întrebare mai mult sau mai puțin retorică.

”Eu am fost puternic afectat de această secetă și aș vrea să-l întreb public ceva pe domnul prim-ministru. Dacă nu este o minciună și este corect ce a afirmat, că despăgubirile pentru culturile de primăvară afectate de secetă se vor da la următoarea rectificare de buget în august, de ce nu se discută cu băncile ca procesele noastre verbale de constatare a calamităților să constituie garanție la bănci? Măcar atât ar putea face pentru noi”, a spus Vasile Paraschiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share