Întrebarea este dacă nu cumva această epidemie şi soluţia găsită fac parte dintr-un puzzle - Focus Prima TV

Întrebarea este dacă nu cumva această epidemie şi soluţia găsită fac parte dintr-un puzzle

Pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus a dat naştere la o serie de chestiuni delicate, întrebarea fundamentală fiind dacă nu cumva aceasta, inclusiv soluţia care s-a găsit – vaccinul – “fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie”, a declarat marţi preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu, Adrian Năstase, la dezbaterea “Geopolitica vaccinului. Realităţi internaţionale şi interese româneşti”.

Fostul premier a subliniat că, din informaţiile pe care le deţine, tehnologia ARN mesager era cunoscută cu ani de zile înainte şi era pregătită pentru tratamente împotriva cancerului.

“Deci, practic, într-un fel au contat aceste cercetări anterioare, sperând ca ideea în sine a vaccinului utilizat pentru a evita forme mai grave, cel puţin, de coronavirus, ideea ca atare a fost solidă, a corespuns obiectivelor anunţate iniţial. (…) Cred că sunt foarte multe teme care intră în zona aceasta a întrebărilor legate de noua ordine globală, de încercările de a orienta cumva structurile internaţionale după criza economică, care, să spunem, s-a desfăşurat în perioada 2008 – 2013 (…), cu o redresare parţială şi intrarea în pandemie cu speranţa că imediat după pandemie lucrurile vor reveni la normal. Sunt semne de întrebare în continuare. (…) Toate lucrurile astea într-un fel se adaugă la întrebarea fundamentală: dacă nu cumva această epidemie, inclusiv soluţia care s-a găsit, vaccinul respectiv, fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie”, a declarat Adrian Năstase la dezbaterea organizată de Fundaţia Europeană Titulescu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share