Inundaţii în Indonezia şi Timorul de Est: Peste 75 de morţi şi zeci de dispăruţi – Focus Prima TV

Inundaţii în Indonezia şi Timorul de Est: Peste 75 de morţi şi zeci de dispăruţi

Peste 75 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt încă date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse în Indonezia şi Timorul de Est, au informat luni oficiali locali, potrivit AFP.

Inundaţiile şi viiturile provocate de ploile torenţiale au făcut ravagii în zonele situate între insula indoneziană Flores şi Timorul de Est, mii de persoane fiind nevoite să caute adăpost în centrele de primire a sinistraţilor.

“Sunt 55 de morţi, dar acest număr continuă să crească, mai ales că 42 de persoane sunt încă date dispărute”, a declarat pentru MetroTV Raditya Djati, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor.

De asemenea, cel puţin 21 de persoane şi-a pierdut viaţa în urma intemperiilor în Timorul de Est, potrivit unui oficial local. Majoritatea deceselor au fost înregistrate în capitala Dili.

În estul insulei indoneziene Flores, numeroase case, drumuri şi poduri au fost acoperite cu noroi, ceea ce a complicat accesul echipelor de salvare în zonele cele mai afectate.

“Noroiul şi condiţiile meteo sunt o mare provocare, la fel ca resturile care se acumulează şi îngreunează operaţiunile de căutare”, a precizat Djati.

Numeroşi locuitori cuprinşi de panică s-au deplasat spre centrele de primire, în timp ce alţii au rămas lângă ceea ce a mai rămas din casele lor.

AGERPRES.RO

Total
0
Shares
Total
0
Share