Inundații masive în Portugalia – Focus Prima TV

Inundații masive în Portugalia

Locuitorii insulei portugheze Maderia au avut parte de un Crăciun dezastruos anul acesta. Inundații de amploare și alunecări de teren masive au avut loc în arhipelagul din Atlanticul de Nord. Mai multe case au fost distruse, iar zeci de locuitori au fost evacuați de urgență.

O furtună puternică a lovit insula portugheză Madeira, urmată de 20 de ore de ploaie torențială. Mai multe zone ale insulei, situate la altitudini mai ridicate, au fost grav afectate. Inundațiile de proporții au distrus numeroase case, mașini și poduri și au provocat alunecări de teren, în special în nordul arhipelagului.

Echipele de salvare au intervenit în zeci de cazuri pentru a evacua familiile amenințate de puhoaie. Din fericire, până în acest moment nu au fost raportate victime sau persoane dispărute. Casele localnicilor au fost inundate complet, iar cimitirul de pe insulă a fost acoperit în întregime de ape.

În ultimii 10 ani, arhipelagul portughez a făcut eforturi uriașe, cu ajutorul fondurilor europene, pentru a se proteja de asemenea fenomene. În urma dezastrului, insula Madeira, a cărei economie se bazează pe turism, va fi puternic afectată din punct de vedere financiar.

Total
0
Shares
Total
0
Share