Inundațiile au făcut prăpăd în 11 județe – Focus Prima TV

Inundațiile au făcut prăpăd în 11 județe

35 de localități din 11 județe au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore. Zeci de case și curțile a sute de gospodării au fost acoperite de ape. Locuințele oamenilor au fost distruse, iar acum aceștia se plâng că abia la primăvară vor putea să facă reparațiile. Până atunci se gândesc cu frică la următorul val de ploi care ar putea aduce din nou inundații și implicit să distrugă mai mult decât au făcut până acum.

Ploile din ultimele 24 de ore au făcut dezastru în localitatea Brezoi din județul Vâlcea. Apele au intrat în case și au distrus locuințele, unde apa a ajuns chiar și la un metru.

Doamna Elisabeta este pensionară și a mai trecut prin astfel de episoade în anul 2000. Singurul lucru pe care l-a mai putut salva de această dată a fost patul.

Inundațiile au distrus și hrana pentru animale, iar animalele din gospodărie au fost la un pas de înec.

Pagubele sunt greu de reparat. Atât ea, cât și soțul se descurcă cu o pensie mică și spun că până la primăvară vor trebui să stea așa, într-o casă distrusă în proporție de 90%.

Această localnică se bucură doar că apa nu i-a ajuns în casă.

Acum se roagă ca ploile anunțate pentru perioada următoare să nu facă și mai mult prăpăd. Altfel vor rămâne fără căldură sau chiar fără o locuință.

Total
0
Shares
Total
0
Share