Iohannis: Prețurile vor crește în continuare - Focus Prima TV

Iohannis: Prețurile vor crește în continuare

Prețurile vor continua să crească, în ciuda măsurilor pe care le iau guvernanții. Este avertisemntul președintelui Klaus
Iohannis pentru români. Iar Guverul pregătește și alte scumpiri. Vorbim despre majorarea taxelor care ar urma să
fie adoptate odată cu modificarea Codului Fiscal. Executivul însearcă să vină și cu măsuri de sprijin. Una dintre ele este
chiar compensarea prețului carburanților cu 50 de bani, a cărei adoptare a fost amânată.

Valul de scumpiri nu pare să e termine prea curând. Din cauza războiului și a crizei energiei provocată de acesta, prețurile vor continua să crească. Iar avertismentul vine chiar de la președintele Klaus Iohannis.

Pentru ca românii să treacă mai ușor peste această perioadă, guvernul încearcă să vină cu măsuri de sprijin. Numai că unele nu sunt pe placul românilor. De exemplu, compensarea prețului carburanților cu 50 de bani ar putea avea efecte doar câteva zile. Și asta pentru că prețurile vor crește din nou, iar cei 50 de bani ar putea să nu se mai simtă.

Ministrul Economiei spune clar că, dacă această măsură nu va avea efecte, va trebui ca Guvernul să vină cu alte soluții
pentru a scădea prețul carburanților. În ședința de Guvern a fost adoptată și o altă măsură: amânarea ratelor la bănci.

Problema este că toate aceste ajutoare vin pe fondul unor majorări de taxe despre care se discută în coaliție și care ar urma să fie anunțate săptămâna viitoare. Accizele la tutun și alcool vor fi majorate, băuturile care conțin zahăr vor avea aplicat un TVA de 19%, iar impozitul pe veniturile din jocuri de noroc va crește la 40%. Și impozitul pe dividente va crește cu 3 procente, iar TVA-ul pentru industria HORECA va ajunge de la 5 la 9%. De asemenea, se discută și despre TVA de 19% pentru locuințele mai scumpe de 90 de mii de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share