IPS Aurel Percă susţine necesitatea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sexuală – Focus Prima TV

IPS Aurel Percă susţine necesitatea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sexuală

Arhiepiscopul mitropolit romano-catolic Aurel Percă solicită Parlamentului să adopte modificările aprobate anul trecut la Legea 272/2004 în care este prevăzut acordul scris al părinţilor pentru programele de educaţie sanitară, care includ componente de educaţie sexuală.

“Solicităm reprezentanţilor din Parlamentul României să dezbată şi să adopte legea în aceeaşi formă, adică adoptându-se modificările din 2020, care prevăd acordul scris al părinţilor pentru programele de educaţie sanitară ce includ componente de educaţie sexuală. Există, de altfel, un precedent al acordului scris al părinţilor şi în cazul orelor de religie. Constituţia României garantează dreptul oricărui părinte de a-şi forma copiii conform convingerilor lor etice şi religioase. Cum putem pregăti generaţia tânără pentru perioada post-COVID, în care sunt necesare simţul civic şi solidaritatea? Trebuie să schimbăm orientarea culturală de fond, cultivând un simţ de responsabilitate foarte puternic, care presupune conjugarea tuturor forţelor, atât din partea confesiunilor, dar şi printr-o susţinere a educaţiei de către stat prin legi corecte, care să respecte libertatea de decizie”, afirmă IPS Aurel Percă, preşedinte al Comisiei pentru învăţământ din cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici.

Într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, el subliniază că părinţii trebuie să fie informaţi cu privire la conţinutul orelor de educaţie sanitară în care sunt predate componente de educaţie sexuală.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share