ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile - Focus Prima TV

ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile

Deşi municipiul Constanţa este în carantină, Teodosie arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de Crăciun în Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Ap. Petru și Pavel”. La Liturghie au participat zeci de credincioşi iar la final toti s-au împărtăşit cu aceeaşi linguriţă, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat Liturghia în ziua Naşterii Domnului în Catedrala din Constanţa, oraş care se află în carantină încă din 20 noiembrie. Una dintre restricţiile impuse de această măsură este cea a desfăşurării slujbelor religioase în aer liber. Nici preoţii care au slujit cu arhiepiscopul nu purtau măşti de protecţie deşi erau într-un spaţiu închis. În Pastorala de Crăciun, ierarhul Tomisului a vorbit despre prigonirea credincioşilor şi preoţilor în perioada de pandemie.

Pe 20 noiembrie, cand municipiul Constanţa a intrat in carantina, autoritatile au decis să se oficieze slujbele religioase doar în exteriorul lăcașelor de cult, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

La final, arhiepiscopul Tomisului nu a dat explicații. A spus doar ca nu era cazul sa faca slujba afara chiar daca la Constanța au fost astazi la pranz, 15 grade celsius.

Fara alte clarificari, precizari, sanctiuni sau amenzi.

Total
0
Shares
Total
0
Share