Iranul amenință cu un program nuclear militar dacă SUA nu renunță la sancțiunile impuse – Focus Prima TV

Iranul amenință cu un program nuclear militar dacă SUA nu renunță la sancțiunile impuse

Ministrul iranian a anunțat că Iranul ar putea lansa un program nuclear militar dacă Statele Unite vor menține în continuare sancțiunile impuse. Amenințările vin după ce președintele american Joe Biden a declarat că aceste sancțiuni nu vor fi ridicate până ce regimul de la Teheran nu se va opri din activitățile de îmbogățire a uraniului peste cotele acceptate.

În acest moment, Iranul nu are un program nuclear militar, însă ar putea iniția activități pentru a produce arme atomice dacă SUA nu renunță la sancțiunile internaționale, avertizează Mahmoud Alavi, ministrul iranian al Informațiilor.

„Programul nostru nuclear este pașnic, iar fatwa (decretul islamic) emis de liderul suprem a interzis armele nucleare, dar dacă împing Iranul în această direcție, atunci nu ar mai fi vina Iranului, ci a celor care au împins țara în această direcție”, a declarat Mahmoud Alavi pentru televiziunea publică iraniană, citată de agenția AP, conform Mediafax.

Declarațiile ministrului iranian reprezintă o ocazie rară în care Administrația de la Teheran semnalează că ar putea iniția un program nuclear militar, în condițiile în care Iranul insistă că actualul program atomic este unul strict civil.

Total
0
Shares
Total
0
Share