Israel, din nou în carantină – Focus Prima TV

Israel, din nou în carantină

De sărbători, Israelul impune o a treia carantină națională, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Aceasta va intra în vigoare duminică și va dura cel puțin două săptămâni. Decizia a stârnit, însă, valuri de indignare în rândul populației, deja nemulțumită de guvernarea țării.

Din 27 decembrie, carantina instituită la nivel național în Israel va include restricții de circulație, închideri de magazine, reducerea activității la locurile de muncă, a transportului public și a sistemului educațional, precum și limitarea adunărilor.

Hotărârea de a se intra iar în carantină generală a fost luată la doar cateva zile după ce a fost lansată o campanie națională de vaccinare pentru COVID-19. Deși această nouă închidere va costa scump economia israeliană, unii oameni sunt, însă, de părere că măsura este esențială pentru limitarea răspândirii virusului.

La decizia de instaurare a carantinei a contribuit și faptul că au fost depistate patru cazuri de infecție cu noua tulpină SARS-COV-2 din Marea Britanie. Autoritățile din Israel au interzis săptămâna aceasta intrarea în țară a cetățenilor străini din Anglia și Africa de Sud și a fost impusă o carantină obligatorie pentru toți călătorii care intră pe teritoriul țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share