Italia se redeschide treptat începând cu 26 aprilie, când vor fi relaxate mai multe măsuri, anunță premierul – Focus Prima TV

Italia se redeschide treptat începând cu 26 aprilie, când vor fi relaxate mai multe măsuri, anunță premierul

Italia va relaxa o parte din restricțiile impuse de pandemie de coronavirus și multe dintre zone trec din nou în “galben”, ceea ce înseamnă risc moderat. Potrivit premierului Mario Draghi, din 26 aprilie, ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor. 

Mario Draghi a afirmat că guvernul său a decis să-şi asume un “risc calculat” şi să clasifice regiunile italiene ale căror date epidemiologice sunt satisfăcătoare din nou în “zona galbenă”, cu risc moderat, în care restricţiile sunt mai puţin severe, relatează AFP, citată de Agerpres.

“Se va acorda prioritate activităţilor în aer liber”, a declarat premierul Draghi, fără să menţioneze concret barurile şi restaurantele dispunând de mese afară, dar care sunt implicit incluse în această categorie. “Toate instituţiile şcolare se vor redeschide cu prezenţă fizică în zonele galbene şi portocalii (risc mediu)”, a adăugat el.

Total
0
Shares
Total
0
Share