Izolarea din pandemie, motiv de sinucidere – Focus Prima TV

Izolarea din pandemie, motiv de sinucidere

Numărul cazurilor de sinucidere a crescut de când a început pandemia, iar specialiştii cred că izolarea a fost un factor determinant. Închiși în case oamenii au dezvoltat anxietăți şi chiar depresie. La Iasi, spre exemplu, doar în ultimele 3 zile și-au luat viața 5 persoane. Specialistii ne sfătuiesc ca în această perioadă să fim mai receptivi la cei din jur, care în spatele unui zâmbet pot ascunde o durere.

De la începutul anului, în județul Iași au fost peste 10 tentative de sinucidere la persoane de varste diferite. Cele mai frevcente insa au apărut la cei aflați în jurul vârstei de 35 de ani. Specialisti spun că oamenii resimt o presiune mult prea mare, atat la job, cat si în familie.

Medicii cred că multe dintre aceste tentative de suicid, reușite sau nu, puteau fi evitate.

Cei care scapă cu viață după o tentativă de sinucidere sunt transferați la Institutul de Psihiatrie Socola pentru tratament și nvestigații O parte dintre ei au tulburări afectivo-depresive, iar alții sunt dependenți de droguri.

Mulți dintre cei care ajung să-și dorească să își ia viața maschează foarte bine durerea interioară pe care o simt. Puțini cer ajutor și apelează la un psiholog sau la psihiatru.

Specialistii consideră că un rol esential in a preveni cazurile de suicid il are familia. Dacă cei apropiați observă schimbări de comportament trebuie să intervină rapid.

Total
0
Shares
Total
0
Share