Izolarea la domiciliu, calvar pentru suspecții de Covid - Focus Prima TV

Izolarea la domiciliu, calvar pentru suspecții de Covid

După doi ani de pandemie procedura prin care suspecții de COVID19 trebuie să treacă pentru a fi testați este lungă și anevoiasă! Din momentul în care sunt anunțate autoritățile, adică cei de la DSP, că există suspiciunea infectării, se așteaptă și 5 zile până la testare! Se întâmplă la Oradea și nu ne-a povestit cineva despre acest lucru, trece prin această situație corespondentul Prima Tv, Claudiu Mihuț, aflat acum în izolare.

În plin val cinci al pandemiei, în cazul izolării la domiciliu, așteptarea unui echipaj de la ambulanță care să vină să vă testeze…poate dura câteva zile

Procedura pentru testarea la domiciliu este, însă, lungă și anevoioasă.

Cei care au intrat în contact cu o persoană confirmată cu virusul SARSCOV2 sunt obligați să se autoizoleze între 7 și 10 zile. Perioada va fi, însă, prelungită în funcție de timpul de așteptare pentru testare, dar și pentru primirea rezultatului.

România a depășit 8 mii de infectări cu virusul SARSCOV2 în ultimele 24 de ore, iar în prezent peste 64.000 de persoane se află în carantină la domiciliu. În ceea ce privește numărul apelurilor la 112, doar astăzi au fost înregistrate 4.025 de apeluri ale bolanvilor sau suspecților de COVID19.

Total
0
Shares
Total
0
Share