Izolarea, un stimul pentru cupluri - Focus Prima TV

Izolarea, un stimul pentru cupluri

Pandemia a stimulat apetitul sexual al românilor, iar acest lucru se vede cel mai bine în numărul de nașteri. Oamenii au stat mai mult acasă, împreună, și au avut mai mult timp pentru a se preocupa de viața de cuplu. Până acum, numărul nou-născuților a crescut cu 10 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

În 1966, pentru a crește natalitatea în România, Nicolae Ceaușescu a emis decretul 770 prin care avorturile sau orice formă de contracepție era interzisă. Atunci, după doar un an, numărul nașterilor s-a dublat.

Acum, se pare că această tendință este pe cale să se schimbe. O explozie a numărului de nașteri a avut loc în
această perioadă. Pandemia a fost un adevărat stimul pentru cuplurile care, nevoite să petreacă timp împreună, au avut parte de mai multă activitate sexuală.

Cuplurile care s-au hotărât în pandemie să aducă pe lume un copil sunt cele care se aflau într-o relație de foarte mulți ani.

Ana are 39 de ani și se pregătește să devină pentru prima oară mamă. Până la această vârstă a încercat, prin diverse tratamente de fertilitate, să rămână însărcinată, însă fără rezultat. Acum, în pandemie, spune ea, totul s-a întâmplat natural.

Potrivit Institutului Național de Statistică, încă din februarie, a fost consemnată o creștere a numărului de nou-născuți. S-a ajuns astfel ca, în luna martie, să înregistram peste 13 mii de nașteri, cu peste o mie mai multe față de luna anterioară. Specialiștii spun că, această creșterea a nou-născuților, se va vedea și în statisticile din lunile următoare.

Total
5
Shares
Total
5
Share