Japonia se pregăteşte să primească un număr mai mare de refugiaţi ucraineni - Focus Prima TV

Japonia se pregăteşte să primească un număr mai mare de refugiaţi ucraineni

Japonia a anunţat marţi că refugiaţii ucraineni vor putea transforma vizele de scurtă şedere în unele de lungă şedere care le vor permite să lucreze, aceasta fiind cea mai recentă măsură luată de autorităţile de la Tokyo faţă de refugiaţii ucraineni, transmite Reuters.

Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina după începerea invaziei ruse, în 24 februarie, a depăşit luni 2,8 milioane.

În pofida faptului că este a treia economie a lumii, Japonia a fost mult timp reticentă în a accepta refugiaţi. Potrivit datelor ONU, în 2020 ţara est-asiatică a primit 47 de refugiaţi, dintre care 44 din motive umanitare.

Însă la câteva zile după lansarea invaziei ruse în Ucraina, premierul Fumio Kishida a afirmat că ţara sa va primi unii refugiaţi ucraineni. Cererile vor fi iniţial limitate la rudele şi prietenii celor aproape 1.900 de ucraineni aflaţi deja de mai mult timp în Japonia.

Marţi, ministrul justiţiei japonez Yoshihisa Furukawa a afirmat că ucrainenii – care iniţial intră în Japonia cu viză de scurtă şedere (cel mult 90 de zile) – vor putea solicita o viză specială care le permite să lucreze, un prim pas către stabilirea lor în Japonia.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share