Jocurile Olimpice de iarnă din 1924 - Chamonix (Franţa) - Focus Prima TV

Jocurile Olimpice de iarnă din 1924 – Chamonix (Franţa)

Chamonix a găzduit ediţia inaugurală a Jocurilor Olimpice de iarnă în anul 1924, sub genericul “Săptămâna Internaţională a Sporturilor de iarnă”, organizată de Comitetul Olimpic Francez. Competiţia a fost recunoscută de Comitetul Internaţional Olimpic ca fiind prima Olimpiadă de iarnă, doi ani mai târziu, la cea de-a 25-a Sesiune a CIO de la Lisabona, Portugalia, potrivit www.cosr.ro.Situată în partea de nord a Alpilor, la poalele masivului Mont Blanc, Chamonix este o localitate franceză aflată aproape de graniţa cu Elveţia şi Italia.

După construcţia primului hotel de lux în zonă (Hotel de L’Union), în 1816, Chamonix devine un adevărat punct de atracţie turistică, iar odată cu inaugurarea liniei ferate St. Gervais Le Fayet – Chamonix, în 1901, localitatea devine o destinaţie preferată a multor iubitori de sporturi de iarnă.

Între zilele de 25 ianuarie şi 5 februarie 1924, s-au întrecut 258 de sportivi din 16 ţări, conform www.olympic.org. Acestea au fost: Regatul Croaţilor, Sârbilor şi Slovenilor, Polonia, Ungaria, Italia, Norvegia, Finlanda, Austria, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Canada, Franţa, Belgia, Cehia şi Irlanda.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share