Jocurile olimpice, pericol de anulare - Focus Prima TV

Jocurile olimpice, pericol de anulare

Toate delegațiile olimpice au ajuns la Tokyo, Jocurile ar trebuie să înceapă peste 48 de ore, însă Olimpiada se poate amâna pe ultima sută de metri. Organizatorii evenimentului nu exclud acest scenariu negru în contextul în care numărul de cazuri de covid a explodat în Japonia în ultimele zile.

Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo va începe oficial vineri. În realitate, lucrurile sunt însă incerte. Președintele comitetului de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo a dat de înțeles la o conferință de presă că nu exclude ipoteza anulării evenimentului.

Situația este înrăutățită de numărul tot mai mare de cazuri de sportivi diagnosticați cu noul coronavirus din satul olimpic. Din cei 11 mii de atleți sosiți în capitala Japoniei, peste 70 au contractat boala în timpul șederii pe pământ nipon. Nemulțumirea domnește în majoritatea loturilor. Camerele ar fi prea mici, iar paturile făcute din materiale reciclabile au ajuns subiect de presă. Jurnaliștii și sportivii speculează că acestea au fost special create pentru a face aproape imposibilă întreținerea de relații sexuale pe durata competiției. Un gimnast irlandez a încercat însă să demonteze teoria.

Anul acesta, festivitatea de deschidere a Jocurile Olimpice va avea loc în condiții extrem de stricte. Sportivii care participă la defilare nu au voie să aibă nici măcar o sticlă cu apă. Măștile de protecție vor fi omniprezente, iar fiecare delegație este limitată la maximum șase membri.

Total
0
Shares
Total
0
Share