Joe Biden s-a vaccinat pentru Covid-19 – Focus Prima TV

Joe Biden s-a vaccinat pentru Covid-19

Vicepresedintele Statelor Unite, domnul Joe Biden, sustine o declaratie de presa in prezenta presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu (nu se afla in imagine), la finalul unei intrevederi la Palatul Cotroceni, in Bucuresti, miercuri, 21 mai 2014. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, s-a vaccinat în direct cu serul produs de Pfizer și BioNTech. În acest timp, Comisia Europeană a aprobat utilizarea de urgență a vaccinului lansat de compania americană și cea germană. Campania de imunizare va începe în mod simultan în țările din Europa pe 27 decembrie.

Joe Biden și soția sa, Jill Biden, s-au vaccinat cu prima doză din serul antiviral al companiilor Pfizer-BioNTech. Acesta a acceptat ca procedura de inoculare a serului să fie filmată și transmisă în direct, pentru a crește încrederea populației americane în vaccinare.

Gestul președintelui ales, în vârstă de 78 de ani, vine într-un moment în care Statele Unite a depășit pragul de 18 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a primit undă verde și în Europa: Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat folosirea de urgență a serului pentru țările din blocul comunitar. În urma presiunilor făcute de mai multe guverne europene, agenția a devansat cu opt zile ședința decisivă pentru aprobarea serului. Ca urmare, persoanele cu vârsta de peste 16 ani se vor putea imuniza imediat după Crăciun.

În acest timp, congresul Statelor Unite a aprobat ajutoare financiare de 900 de miliarde de dolari pentru persoanele afectate de pandemia de coronavirus. Pachetul include plăți unice de 600 de dolari către majoritatea americanilor și de 300 de dolari pentru companii și centre de distribuire a vaccinurilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share