Joe Biden va fi învestit miercuri în funcția de președinte al Statelor Unite – Focus Prima TV

Joe Biden va fi învestit miercuri în funcția de președinte al Statelor Unite

Joe Biden va fi învestit miercuri în funcție, devenind astfel cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Joe Biden şi Kamala Harris, vicepreşedinta sa, vor depune jurământul miercuri la ora 12:00 (17:00 GMT) în cadrul unei ceremonii de învestitură la Capitoliu, sediul Congresului american, într-un Washington baricadat şi puternic securizat.

În 2009, în jur de două milioane de persoane au luat parte la ceremonia de învestitură pentru primul mandat al lui Barack Obama. Atunci a fost înregistrată cea mai mare prezență din istoria ceremoniilor de depunere a jurământului.

În acest an însă, numărul celor prezenți va fi limitat. Din cauza pandemiei și a riscurilor de securitate vor fi disponibile în jur de 1.000 de bilete la ceremonie, în loc de 200.000. Uriaşa peluză din faţa Capitoliului a fost acoperită cu tot atâtea steaguri, câte unul pentru fiecare american care nu va putea participa.

Trump şi soţia să vor pleca spre viitoarea lor reședință din Florida cu câteva ore înainte de încheierea mandatului. Absenţa președintelui în funcţie de la ceremonia de învestire a succesorului său este fără precedent în ultimul secol. Joe şi Jill Biden vor fi întâmpinaţi la Casa Albă de şeful administraţiei, nu de predecesor și de soția sa, așa cum este tradiţia.

Marți seară, într-un moment solemn la Lincoln Memorial, s-a recules, alaturi de vice-preşedintele ales Kamala Harris, cu gândul la cei peste 400 de mii de americani care au murit de Covid-19.

Total
0
Shares
Total
0
Share