Joe Biden vrea ca statul federal să achiziționeze mai multe produse americane – Focus Prima TV

Joe Biden vrea ca statul federal să achiziționeze mai multe produse americane

WILMINGTON, DE – SEPTEMBER 24: Democratic candidate for president, former Vice President Joe Biden makes remarks about the DNI Whistleblower Report as well as President Trumps ongoing abuse of power at the Hotel DuPont on September 24, 2019 in Wilmington, Delaware. (Photo by William Thomas Cain/Getty Images)

Preşedintele american Joe Biden urmează să semneze luni un decret prin care le cere agenţiilor federale să achiziţioneze mai multe produse americane cu scopul de a relansa producţia naţională şi de a apăra locurile de muncă, reluând astfel una din temele-cheie ale predecesorului său Donald Trump, notează AFP, care citează un anunţ făcut de consilierul economic de la Casa Albă.

Decretul vizează “sporirea investiţiilor în industriile manufacturiere şi în lucrători, pentru o mai bună reconstrucţie”, a declarat presei un responsabil al administraţiei Biden.

El a mai precizat că un alt obiectiv este de a le cere agenţiilor federale să acopere golurile juridice exploatate de companii care deseori nu fabrică în SUA decât o mică parte din produsele propuse guvernului.

Dezvoltarea industriei manufacturiere americane, o politică centrală a campaniei prezidenţiale a lui Biden, s-a dovedit o provocare pentru administraţiile anterioare, inclusiv pentru fostul preşedinte Donald Trump, comentează Reuters.

Salariile mai mici şi standardele mai scăzute privind mediul au determinat un exod al industriilor manufacturiere cheie spre China şi alte ţări în ultimele decenii, inclusiv producţia de echipamente medicale, ceea ce a dus la apariţia unor goluri critice în timpul pandemiei de COVID-19.

China a depăşit SUA ca principală ţară manufacturieră în 2010 şi a acoperit 28% din producţia globală în acest domeniu, conform datelor ONU.

Reconstruirea lanţurilor esenţiale de furnizare şi dezvoltarea unora noi sunt cruciale pentru creşterea economică a SUA, afirmă experţi în comerţ.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share