Jose Carreras, concert de excepție la Oradea - Focus Prima TV

Jose Carreras, concert de excepție la Oradea

Tenorul Jose Carreras sustine un concert, la Pavilionul Romexpo din Bucuresti, joi 26 noiembrie 2015. STEFAN SANDU / MEDIAFAX FOTO

Peste patru mii de orădeni au asistat aseară la cel mai important concert de după Revoluție, cel susținut de celebrul tenor spaniol Jose Carreras, în Piața Unirii. Carreras a avuto ca invitată pe soprana americană de origine română, Laura Bretan, cu care a cântat în duet, cei doi fiind solicitați, la final, pentru patru bis-uri.

Încă de la ora 19.00, Piața Unirii din Oradea s-a umplut cu mii de oameni, ca în vremurile bune, de dinainte de
pandemie. Cei mai norocoși au reușit să pună din timp mâna pe cele peste 2000 de bilete puse în vânzare, alții au preferat să rămână afară în jurul clădirilor de patrimoniu ori pe terasele din apropiere. Cu toții au avut un singur scop. Să vadă cel mai important concert organizat la Oradea, în ultimii 30 de ani. La ora 20.00, piațeta centrală s-a umplut de bucurie. A fost momentul în care celebrul tenor Jose Carreras a urcat pe scenă însoțit de dirijorul spaniol David Gimenez și de solista americană de origine română Laura Bretan.

Au urmat apoi două ore de muzică clasică în care Jose Carreras a cântat cele mai cunoscute piese ale sale.
Spaniolul, ajuns acum la vârsta de 74 de ani este cunoscut la nivel mondial pentru interpretarea operelor lui Verdi și Pucini, fiind prezent în ultimele decenii pe cele mai importante scene ale lumii.

Alături de Laura Bretan, Carreras a cântat pe scena din Piața Unirii din Oradea celebra melodie Amigos para siempre, Prieteni pentru totdeauna. Soprana s-a declarat încântată de invitația primită de la celebrul tenor, precum și de publicul orădean.

Concertul lui Jose Carreras a costat municipalitatea orădeană aproximativ 140.000 de euro.Tenorul s-a aflat
pentru a patra oară în România. Precedentele concerte au avut loc la București și Cluj Napoca.

Total
0
Shares
Total
0
Share