Județul Constanța, cel mai afectat de ninsoare și viscol – Focus Prima TV

Județul Constanța, cel mai afectat de ninsoare și viscol

Viscolul și ninsoarea abundentă din ultimele 24 de ore au afectat serios 6 județe din sud-estul țării, dar în județul Constanța au fost cele mai mari probleme. Acolo, mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, drumurile au fost blocate de nămeţii de zăpadă iar cei care s-au împotmolit au fost salvați de jandarmii veniţi cu şenilatele. Drumarii și pompierii de la ISU au făcut noapte albă.Viscolul a redus vizibilitatea aproape de zero, aşa că autoritățtile au închis toate drumurilor naționale, cu excepția
celui care leagă Constanța de Mangalia și Autostrada Soarelui.

Zeci de oameni au rămas blocați între localități. La Ciocârlia, 30 de persoane prinse de vremea rea au fost cazate în spațiile primăriei și au primit hrană pe parcursul nopții. Iar în comuna Sibioara, jandarmii au fost cei care au ajutat șoferii să își scoată mașinile din nămeți.

Cea mai mare provocare a fost, însă, pentru drumarii constănțeni care, împreună cu medicii de la ambulanță și pompierii de la ISU Dobrogea, au fost nevoiți să intervină pentru preluarea unor femei însărcinate, care riscau să nască în orice moment.

Pe o a treia gravidă, drumarii au luat o de acasă. Născuse când au ajuns medicii la ea.

La miezul nopții, în județul Constanța 9 localități încă nu aveau curent electric, iar 63 de mașini, cu 117 persoane, erau încă blocate în nămeți. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,
viscolul și ninsoarea abundentă din ultimele 24 de ore au produs efecte în județele Brăila, Galați, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și Constanța. Salvatorii au intervenit în această perioadă pentru a debloca 613 mașini derapate, blocate sau imobilizate pe drum, în care se aflau peste 1300 de persoane.

Total
0
Shares
Total
0
Share