Jumătate dintre polițiștii din Ploiești au scutire medicală – Focus Prima TV

Jumătate dintre polițiștii din Ploiești au scutire medicală

Ploieşti este tărâmul unde noaptea nu vezi picior de poliţist pe străzi! Nu le-a interzis nimeni asta, ci, ca prin minune, au diferite afecţiuni şi dizabilităţi şi nu pot face serviciul de noapte. Mai mult de jumătate dintre ei au scutire medicală care le justifică prezenţa în pat, la odihnă, si nu la patrulare, pe şosele. Altii au, cel puţin în acte, tensiune. Şi primarul e în tensiune, dar nu pentru că ar fi bolnav, ci pentru că vrea să facă verificări şi să afle ce se ascunde în spatele acestei situaţii inedite. Îi vrea pe poliţişti pe străzi, să vegheze la respectarea regulilor ,mai ales că circulaţia este interzisă după 22.00.

Politiști care nu au voie să patruleze când plouă, să conducă autovehicule sau să poarte armă. Nu este o glumă, ci
realitatea din Ploiești, unde 60 dintre cei 102 de angajați ai poliției locale au scutire medicală pentru aceste lucruri. Primarul orașului spune că a aflat despre această situație abia când în oraș au avut loc mai multe evenimente neplăcute.

Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești recunoaște că situația este dificilă. Are la ordine publică doar jumătate din efectivele necesare unui oraș atât de mare. În plus, peste jumătate dintre ei au depășit vârsta de 50 de ani, iar majoritatea au și afecțiuni medicale.

I-am cunoscut pe Petre și Steliana. Ambii sunt trecuți bine de 50 de ani și sunt polițiști locali de aproape 20. Petre are 54 de ani și, în ciuda afecțiunilor medicale, reușește încă să facă față muncii de teren.

Doamna Steliana are 58 de ani. După ani de patrulare și ture de noapte, a fost repartizată pe un post fix, la un centru de vaccinare.

Ploieștenii și-ar dori polițiști mai tineri și capabili să facă față provocărilor.

Primarul din Ploiesti a cerut și refacerea organigramei la Poliția Locala, astfel încât să existe agenți apți pentru a
interveni la timp.

Total
0
Shares
Total
4
Share