Junta militară din Myanmar va elibera duminică 1.600 de deţinuţi, pentru a marca noul an budist - Focus Prima TV

Junta militară din Myanmar va elibera duminică 1.600 de deţinuţi, pentru a marca noul an budist

Junta militară aflată la putere în Myanmar a anunţat că va elibera duminică peste 1.600 de deţinuţi, pentru a marca noul an budist, însă fără a preciza dacă este vorba de infractori de drept comun sau de deţinuţi politici, informează AFP.

Această ţară din Asia de sud-est este scena unor puternice tensiuni, după ce armata a alungat de la putere, anul trecut, guvernul condus de Aung San Suu Kyi, o lovitură de stat ce a declanşat manifestaţii în masă şi un val de represiune.

Circa 1.619 de deţinuţi, dintre care 32 cetăţeni străini, au fost “amnistiaţi” şi vor fi eliberaţi pentru a marca noul an, a precizat duminică televiziunea de stat birmană.

Nu a fost făcută nicio precizare asupra identităţii deţinuţilor care vor beneficia de amnistie. Nu se cunoaşte dacă australianul Sean Turnell, fost consilier al lui Aung San Suu Kyi, arestat la scurt timp după lovitura de stat, va fi pe lista deţinuţilor eliberaţi. El este judecat pentru divulgarea de secrete de stat şi este pasibil de 14 ani de închisoare.

Myanmar amnistiază în mod tradiţional mii de deţinuţi cu ocazia noului an budist, eveniment care a dat naştere în anii trecuţi unor mari festivităţi, dar care nu au loc anul acesta, în condiţiile în care represiunea continuă.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share