Jurământ la Cotroceni - Focus Prima TV

Jurământ la Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea

După aproape două luni de criză politică, România are Guvern cu puteri depline. Cabinetul condus de Nicolae Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului. Circul n-a lipsit nici de această dată de pe holurile Legislativului. Mai mulți protestari s-au îmbrâncit cu angajații instituției în timp ce în plen politicienii își aruncau vorbe grele. Iar miniștrii au îndeplinit și ultima formalitate înainte de preluarea portofoliilor. Depunerea jurământului la Cotroceni

După mai bine de trei ani, Klaus Iohannis a dat din nou ochii cu miniștri roșii. 9 din cei 20 de titulari de portofoliu care au depus jurământul fac parte din PSD. 8 sunt de la PNL, iar alți 3 provin din rândul uniunii democrate a maghiarilor din România. La nivel declarativ, social-democrați, liberali și udmeriști spun că vor face echipă bună în noul Executiv.

318 voturi pentru și 126 împotrivă a primit Guvernul Ciucă din partea parlamentarilor. În ciuda scorului liniștitor, din plen nu au lipsit tensiunile.

Și Marcel Ciolacu a simțit nevoia să explice alianța cu PNL.

Fostul premier, Florin Cîțu a lipsit de la ședință. A participat totuși la votul de învestitură al noului guvern din care șeful liberalilor nu mai face parte.

Alianța PSD-PNL a fost criticată din nou și de Ludovic Orban.

Circ a fost și pe holurile parlamentului. Trei protestatari, printre care și un fost consilier al lui Vlad Voiculescu, au
scandat împotriva noii alianțe. Totul a degenerat în momentul în care angajații Parlamentului au încercat să intervină.

Guvernul Ciucă are un mandat limitat. Va fi șef al Executivului doar până pe 25 mai 2023. De la această dată,
conducere Cabinetului va fi preluată de un reprezentant al PSD.

Total
0
Shares
Total
0
Share