Jurământ revoluționar în Senat! SUA va avea un senator evreu, unul de culoare și unul latin - Focus Prima TV

Jurământ revoluționar în Senat! SUA va avea un senator evreu, unul de culoare și unul latin

Kamala Harris se află în Senat pentru prima dată după ceremonia de învestire în funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Harris participă la depunerea jurământului a trei senatori: Jon Ossoff, Raphael Warnock din Georgia, precum și în fața înlocuitorului său din California, Alex Padilla.

Jurământul celor 3 senatori va fi unul revoluționar pentru SUA. Warnock și Ossoff vor fi primii senatori evrei, respectiv de culoare, care vor reprezenta Georgia, în timp ce Padilla va fi primul senator latino din California.

Ossoff va fi deasemenea cel mai tânăr senator, având doar 33 de ani. Va fi cel mai tânăr senator din cameră și cel mai tânăr democrat care a slujit în Senat. Nu este totuși un record! Joe Biden este cel care îl deține! El a fost învestit în această funcție în anul 1973, pe când avea doar 30 de ani.

Harris își va exercita puterea cu un vot crucial al Senatului, ajutând astfel administrația Biden să-și confirme numirile și oferindu-le democraților temeliile comisiilor însărcinate cu desfăsurarea audierilor de supraveghere și elaborare a legislației de anvergură.

Sursa: CNN

Total
0
Shares
Total
0
Share