Kasparov de România – Focus Prima TV

Kasparov de România

La numai 7 ani, jocul de șah nu mai are nicio taină pentru el. Nicolas Cazacu a devenit lider mondial la categoria sa de vârstă, după ce a surclasat competitori din țări în care jocul minții este religie națională. Talentul îl moștenește din familie, însă băiatul nu lasă să treacă nici măcar o zi fără să se aplece asupra tablei de șah.

În urmă cu trei veri, bunicul a fost cel care l-a inițiat pe Nicolas în tainele șahului. Acum joacă zilnic. Tatăl său i-a fost partener de joc o lungă perioadă. Acum, bărbatul admite că nu mai este un adersar pe măsura fiului său.

Debutul competițional a venit la vârsta de 5 ani. De atunci este abonat la locul întâi al fiecărui concurs. Ultima performanță notabilă a venit în luna decembrie. A participat la un concurs internațional alături de 200 de copiii din cinci țări. Și aici a stârnit senzație.

Acasă sau în sala de antrenamente, băiatul joacă șah cu profesionalismul unui adult.

Drumul lui Nicolas este unul anevoios. Orele de antrenament susținut răpesc din clipele frumoase ale copilăriei. Nu se vede însă nicăieri altundeva decât în fața tablei de șah.

Total
0
Shares
Total
0
Share