Kelemen Hunor relatează ce reacţie a avut după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer – Focus Prima TV

Kelemen Hunor relatează ce reacţie a avut după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă la RFI că are colegi care s-au vaccinat anti-COVID cu serul AstraZeneca şi care au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi că el a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer şi a avut ”o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi”. Kelemen Hunor a precizat că s-ar vaccina cu oricare dintre vaccinurile autorizate în acest moment în UE.

Întrebat la RFI dacă s-ar vaccina acum cu AstraZeneca – dat fiind că vaccinul este suspectat de reacţii adverse grave – Kelemen Hunor a răspuns: “Fără nici o problemă. Foarte mulţi colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră uşoară o zi şi cam atât, deci nu au fost reacţii adverse. Şi la Pfizer, eu am avut o reacţie foarte uşoară, de 37,7-38 de grade o zi şi cam asta a fost reacţia. Deci în orice moment m-aş vaccina şi cu AstraZeneca, şi cu Pfizer, şi cu Moderna, şi cu Johnson&Johnson”.

El a estimat că vaccinarea cu AstraZeneca va continua la nivel european, după decizia de joi a Agenţiei Europene a Medicamentului, care este aşteptată să ia o decizie, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacţii adverse severe.

Total
0
Shares
Total
0
Share