Kim Jong Un a cerut băuturi fine și costume de calitate pentru a relua discuțiile cu SUA despre denuclearizare - Focus Prima TV

Kim Jong Un a cerut băuturi fine și costume de calitate pentru a relua discuțiile cu SUA despre denuclearizare

North Korean leader Kim Jong Un applauds at the 8th Congress of the Workers’ Party in Pyongyang, North Korea, in this photo supplied by North Korea’s Central News Agency (KCNA) on January 11, 2021. KCNA/via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY

Kim Jong Un pune condiții pentru a relua discuțiile cu Statele Unite în privința denuclearizării. Potrivit parlamentarilor sud-coreeni, Coreea de Nord cere ridicarea sanțiunilor internaționale care interzic exporturile și importurile de metale, de petrol rafinat și alte bunuri, înainte de orice altă negociere, informează Reuters.

Coreea de Nord a cerut, de asemenea, reducerea sancțiunilor la importurile de bunuri de lux pentru a putea aduce băuturi fine și costume, au declarat parlamentarii sud-coreeni, după ce au fost informați de Park Jie-won, șeful Serviciului Național de Informații din Coreea de Sud.

Informarea a venit la o săptămână după ce Coreea de Nord și Coreea de Sud au convenit să restabilească liniile de comunicaţie la un an de la suspendarea lor, primul indiciu că regimul de la Phenian ar putea fi mai receptiv la eforturile internaționale.

„Ca o condiție prealabilă pentru redeschiderea discuțiilor, Coreea de Nord susține că Statele Unite ar trebui să permită exportul de minerale și importurile de petrol rafinat și produse de primă necesitate”, a declarat reporterilor Ha Tae-keung, membru al comisiei parlamentare de informații.

„Am întrebat ce necesități doresc cel mai mult și au spus că sunt incluse băuturi și costume de înaltă calitate, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong Un, ci pentru a fi distribuite elitei din Phenian”, a mai spus acesta.

Presa de stat din Coreea de Nord nu a menționat nicio nouă cerere de ridicare a sancțiunilor pentru a relua discuțiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share