Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel. Președintele s-a pronunțat pentru sancțiuni UE suplimentare împotriva Rusiei - Focus Prima TV

Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel. Președintele s-a pronunțat pentru sancțiuni UE suplimentare împotriva Rusiei

Președintele Klaus Iohannis a avut o videoconferință de coordonare cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și alți lideri ai UE, în pregătirea sumit-ului UE din această săptămână.

„Ne-am concentrat pe cele mai recente evoluții din Ucraina, situația refugiaților, securitatea energetică și relațiile externe””, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

La reuniunea de coordonare au mai participat premierii Letoniei, Krišjānis Kariņš, Luxemburgului, Xavier Bettel, Slovaciei, Eduard Heger, Ungariei, Viktor Orbán, şi Irlandei, Micheál Martin.

Discuțiile s-au concentrat pe evoluțiile legate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, cu accent pe eforturile de gestionare a situației umanitare din Ucraina și măsurile de sprijin pentru refugiați. Au fost abordate aspectele legate de implementarea sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, respectiv a Belarusului, precum și continuarea procesului de identificare a noi măsuri restrictive, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, s-a discutat despre consolidarea dimensiunii de securitate şi apărare a Uniunii Europene în contextul adoptării Busolei Strategice, despre securitatea aprovizionării cu energie la nivel european, cu accent pe reducerea dependenței energetice față de Rusia şi identificarea de măsuri în plan european pentru limitarea efectelor prețurilor ridicate la energie. Au mai fost abordate aspecte economice referitoare la consolidarea Pieței Interne, precum şi relațiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe relațiile cu China și situația din Bosnia – Herțegovina.

Total
0
Shares
Total
0
Share