Klaus Iohannis: MCV s-a încheiat pentru România - Focus Prima TV

Klaus Iohannis: MCV s-a încheiat pentru România

România primește vești bune. După 15 ani, Comisia Europeană a ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare, instrument prin care au fost monitorizate progresele din domeniul justiției OFF Acesta a fost impus în 2007, la aderare, când au fost instituite mai multe obiective pe care țara noastră trebuia să le îndeplinească.

Ridicarea MCV nu e automată, mai trebuie aşteptate și avizele Consiliului și Parlamentului European. România trece însă la un mecanism comun de verificare a statului de drept, implementat în toate țările din Uniune. Și, cel mai important, este mai aproape de aderarea la spațiul Schengen.

,,Mecanismul de Cooperare și Verificare s-a încheiat (…) pentru țara noastră! Avem, așadar, confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupției.Comisia Europeană a confirmat (…) în raportul făcut public, progresul făcut de România în cadrul acestui mecanism, ceea ce înseamnă că îndeplinim recomandările și obiectivele fixate prin MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare, așa cum au fost stabilite la momentul aderării noastre la Uniunea Europeană. Acesta este ultimul raport MCV al Comisiei Europene pentru țara noastră. De acum înainte, România va fi, la fel ca și toate celelalte state membre, monitorizată doar prin intermediul Mecanismului generalizat privind statul de drept“, a declarat președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Total
0
Shares
Total
0
Share