Klaus Iohannis susține că este nevoie de „unitate” între partenerii de coaliție – Focus Prima TV

Klaus Iohannis susține că este nevoie de „unitate” între partenerii de coaliție

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că preocupările Guvernului şi ale Parlamentului trebuie să vizeze reformarea unor sectoare cheie precum Sănătatea, Educaţia, Transporturile, dar şi interacţiunea dintre stat şi cetăţean.

Președintele a evidențiat că este nevoie de „unitatea” partenerilor de coaliţie şi de hotărârea lor în a lua deciziile corecte, chiar dacă unele dintre acestea sunt dificile.

„România se află la începutul unui drum, un drum al reformelor importante în marile sisteme publice, al investiţiilor şi al accesării fondurilor europene. Preocupările actuale ale Guvernului şi ale Parlamentului pentru reforme şi investiţii trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum Sănătatea, Educaţia, Transporturile, dar şi în planul interacţiunii dintre stat şi cetăţean. Prea mult timp în ultimele trei decenii s-a bătut pasul pe loc, prea multe oportunităţi au fost ratate, lucruri care au încetinit sau chiar compromis iremediabil marile proiecte de dezvoltare a României. Actuala clasă politică are deopotrivă şansa şi responsabilitatea de a accelera reformele esenţiale în beneficiul tuturor românilor”, a spus şeful statului, la recepţia de Anul Nou a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care are loc în format de videoconferinţă.

Total
0
Shares
Total
0
Share