Klaus Iohannis va face o vizită de stat în Egipt, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi - Focus Prima TV

Klaus Iohannis va face o vizită de stat în Egipt, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi

Președintele Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Egipt, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi. Iohannis se va întâlni și cu președinții celor două camere parlamentare egiptene. Vizita are loc în contextul în care Egiptul încheie starea de urgență impusă în 2017, ca urmare a unor atentate cu bombă.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua miercuri, 27 octombrie 2021, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitația omologului său, Președintele Abdel Fattah El-Sisi.

Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

Total
0
Shares
Total
0
Share