Klaus Iohannis: Vreau un bacalaureat care să evalueze corect capacitatea absolvenților de a se descurca în viață - Focus Prima TV

Klaus Iohannis: Vreau un bacalaureat care să evalueze corect capacitatea absolvenților de a se descurca în viață

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că programul „România Educată” va fi asumat de guvern și de coaliție printr-un memorandum, chiar de săptămâna viitoare. Președintele spune că vor fi stabilite țintele programului cu responsabili și termene de implementare și că vor fi atrase fonduri inclusiv prin PNRR. Klaus Iohannis a mai spus că își dorește de la sistemul de educația din România inclusiv „un bacalaureat care să evalueze corect capacitatea absolvenților de a se descurca în viață”

„Am avut, în ultimele trei zile, la Palatul Cotroceni, ultima serie de consultări pentru finalizarea Proiectului «România Educată» și trecerea la faza de implementare.

Vorbim despre un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada postdecembristă, nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și de instituții fiind direct implicate.

În urma discuțiilor din aceste zile, au reieșit o serie de lucruri importante. În primul rând, Coaliția de guvernare și-a exprimat susținerea pentru proiect și chiar săptămâna viitoare Guvernul României își va asuma, prin memorandum, țintele și obiectivele «României Educate», urmând să stabilească un plan clar de acțiune, cu responsabili și termene, pentru implementare.

Total
0
Shares
Total
0
Share