Kremlinul militarizează societatea rusă. Cum își pregătește Vladimir Putin cetățenii pentru un viitor război - Focus Prima TV

Kremlinul militarizează societatea rusă. Cum își pregătește Vladimir Putin cetățenii pentru un viitor război

În ultimii opt ani, Kremlinul a propagat intens ideea că patria este înconjurată de dușmani, promovând acest concept în instituții naționale precum școlile, armata, Biserica Ortodoxă și mass-media. Moscova a sădit în mintea cetățenilor chiar și perspectiva ca țara să fie nevoită din nou să se apere, așa cum a făcut-o împotriva naziștilor, în cel de-al Doilea Război Mondial. În aceste condiții, educația patriotică militară a devenit o prioritate a regimului de la Kremlin. Acum, în timp ce Rusia concentrează trupe la granița cu Ucraina, stimulând temerile occidentale cu privire la o incursiune militară iminentă, militarizarea constantă a societății ruse sub președintele Vladimir Putin devine brusc evidentă și pare să-i facă pe tot mai mulți cetățeni ruși să adere la ideea că ar putea urma o luptă, potrivit unei analize New York Times.

Urcând pe podium în cizme grele și uniforme militare, la o ceremonie organizată în localitatea Vladimir, în afara Moscovei, șase adolescenți au primit premii pentru „patriotism”, o disciplină tot mai importantă în Rusia. 

Total
0
Shares
Total
0
Share