Kremlinul spune că va găsi soluții pentru exportul îngrășămintelor și cerealelor rusești, în ciuda sancțiunilor - Focus Prima TV

Kremlinul spune că va găsi soluții pentru exportul îngrășămintelor și cerealelor rusești, în ciuda sancțiunilor

Moscova va găsi soluţii pentru a aproviziona pieţele cu îngrăşăminte şi cereale ruseşti, în ciuda sancţiunilor occidentale, a declarat miercuri Serghei Riabkov, adjunctul ministrului Afacerilor Externe rus, citat de agenţia rusă de presă RIA, transmite Reuters.

Luni, preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său turc Recep Tayyip Erdogan că Rusia este dispusă să faciliteze exporturile Ucrainei de cereale pe la Marea Neagră, precum şi livrările de îngrăşăminte ruseşti, dacă sunt atenuate sancţiunile.

Declinul exporturilor a fost provocat de problemele logistice, după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie şi a blocat accesul la porturile ucrainene la Marea Neagră, principalele rute pentru exporturile de cereale ale Kievului. Peste 20 de milioane de tone de cereale aşteaptă în silozuri să fie exportate, iar recolta din acest an este în pericol.

Rusia şi Ucraina erau responsabile pentru aproape o treime din livrările globale de grâu, iar lipsa exporturilor din Ucraina contribuie la creşterea crizei alimentare pe plan mondial, transmite Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share