La câțiva metri deasupra solului, este în lumea lui - Focus Prima TV

La câțiva metri deasupra solului, este în lumea lui

Au urcat deja pe Kilimanjaro și pe Mont Blanc, dar nu le-a fost de ajuns. Au vrut să arate că pot lupta ca alți tineri de vârsta lor, aşa că au ajuns și pe cele mai înalte culmi ale Caucazului, pe Elbrus. Vorbim despre sportivii nevăzători, care percep lumea în aceleași nuanțe ca fiecare dintre noi.

De jos pare un dans pe care îl execută cu siguranță și oarecare lejeritate. Nicio mișcare nu trădează faptul că
Răzvan vede doar unu la sută, așa cum s-a născut acum 25 de ani. La câțiva metri deasupra solului, tânărul agil este în lumea lui, își întinde mâinile și picioarele cu precizie spre prizele agățate de panou. Palmele și tălpile sale au simțit de curând culmea înălțimilor Caucazului, vârful Elbrus.

În România, 9 din 10 copii nevăzători nu ies din casă. În schimb, Răzvan s-a cățărat prima oară la 19 ani și de atunci a bifat multe realizări. El spune că a avut noroc. A crescut într-o familie care i-a spus, de mic, faptul că are șanse egale cu ceilalți, ceea ce i-a insuflat încrederea de a a străbate acoperișurile lumii.

Răzvan se antrenează într-un centru unde și alte mii de copii cu dizabilități au primit până acum ajutor, gratis. Povestea acestui loc începe de la Claudiu Miu, fost campion balcanic la escaladă, trecut și el printr-o boală gravă. Când și-a revenit a înțeles că trebuie să facă ceva pentru cei care suferă.

Centrul este deschis nu doar persoanelor cu dizabilități, ci tuturor, dar în schimbul unei mici taxe. Copiii și tinerii cu dizabilități au însă gratuitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share