La școală, cu toaleta în curte și fără apă curentă în plină pandemie. Imagini dezolante cu realități din România – Focus Prima TV

La școală, cu toaleta în curte și fără apă curentă în plină pandemie. Imagini dezolante cu realități din România

Reluarea cursurilor în școli ar trebui să fie însoțită de măsuri stricte de igienă. Clasele trebuie curățate și aerisite, elevii și profesorii trebuie să se spele cât mai des pe mâini. Pare foarte simplu, însă în România sunt încă multe școli în care aceste lucruri sunt imposibile: au toaleta în curte și nu au apă potabilă.

Curtea şcolii din Raznic, judeţul Dolj, le oferă elevilor care s-au întors fizic la ore un peisaj dezolant. O construcție albă cu uşi albastre care se vede undeva, după un gard spart, reprezintă, de fapt, grupurile sanitare. Una dintre toalete nici măcar nu are uşă. În plus, deși copiii sunt îndemnați să se spele des pe mâini, apa curentă nu curge nicăieri.

La Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, județul Gorj, profesorii intră pe uşa din spate. La fel ca elevii. Prin faţă au acces persoanele din afara şcolii, care vin să se vaccineze acolo.

În sala de sport funcționează un centru de vaccinare, iar elevii nu trebuie să se intersecteze cu persoanele care vin la vaccin. Astfel, aceștia vor întra pe la intrarea principală, iar elevii nu vor avea acces în partea din față a curții școlii tocmai pentru a nu se întâlni cu cei care vin la vaccin. Accesul le este restricționat printr-o bandă de protecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share