La spital din cauza unei lămpi ultraviolete – Focus Prima TV

La spital din cauza unei lămpi ultraviolete

14 elevi de clasa a patra din Galați dar și învățătoarea lor au probleme oftalmologice după ce au fost expuși timp de mai multe ore unei lămpi cu ultraviolete aflată în sala de clasă. Pentru că se aflau în stare gravă, o parte dintre elevi au ajuns la Urgențe. Lampa ar fi trebuit să funcționeze doar atunci când în sala de clasă nu se afla nimeni.

A fost panică după ce, mai mulți elevi de clasa a patra, dar și învățătoarea lor au început să aibă probleme de vedere după ce au stat într-o sală de clasa în care fusese uitată aprinsă o lampă cu ultraviolete uitată aprinsă. În școală, sunt montate mai multe astfel de dispozitive pentru dezinfectare.

Inspectoratul școlar a deschis o anchetă în acest caz. Vinovatul este încă de negăsit.

Câțiva dintre elevi au ajuns direct la unitatea de primiri Urgențe.

Specliaștii oftalmologi atrag atenția că acum, odată cu folosirea pe scară largă a dispozitivelor de dezinfectare cu raze UV exista riscul ca astfel de accidente să fie tot mai frecvente.

Deocamdată, aparatul cu ultraviolete a fost scos din clasă, sigilat și a fost anunțată și poliția. Copii și învățătoarea se vor întoarce la școală după câteva zile de rapaos.

Total
0
Shares
Total
0
Share