Lac transformat în groapă de gunoi - Focus Prima TV

Lac transformat în groapă de gunoi

Sudul Lacului Techirghiol este sufocat de gunoaie. Fără pază și amenzi usturătoare, balta din Tuzla s-a transformat în groapa de gunoi a regiunii. Camioanele aruncă moloz și deșeuri din construcții. Garda de Mediu, chemată de cetățeni, a sesizat procuratura să facă dosar penal.

Pe Lacul Tuzla, situat la sud de Techirghiol, s-a format o pătură de gunoaie, mirosul este înțepător, iar rațele și peştii sunt nevoiți să trăiască printre peturi, pungi de plastic, cutii de aluminiu sau alte resturi. Imaginile filmate de localnici arată camioanele care aduc gunoaie.

Sudul Lacului Techirghiol, din care face parte și Balta Tuzla era una dintre cele mai vaste zone verzi, pe Litoral. Acum este plin de gunoaie, aruncate de oameni. Iar curățenie nu se face niciodată. Lacul din Tuzla e concesionat unui afacerist local, însă malul bălții și curățenia este atributul primăriei.

Balta Tuzla face parte din aria protejată a LaculuiTechirghiol. Normele de mediu spun că eliminarea deșeurilolr în afara spațiilor autorizate este interzisă. La fel și ingroparea lor. Sunt strict interzise și activitățile care pot genera poluarea ariilor naturale protejate.

Poliția va începe cercetările pentru identificarea și sancționarea celor care au aruncat cantități uriașe de gunoi în Balta Tuzla.

Controale ale Gărzii de Mediu au avut loc astăzi și într-o comună din județul Călărași. Comisarii, împreună cu polițiștii și jandarmii au descins într-o zonă în care, pe un teren public, erau depozitate ilegal tone de fier vechi. În total, s-au dat amenzi în valoare de 75.000 de lei.

Total
1
Shares
Total
1
Share