Lacăt pe secția de ATI Covid de la Witting, de două luni – Focus Prima TV

Lacăt pe secția de ATI Covid de la Witting, de două luni

Într-o perioadă cumplită a pandemiei, în care orice loc ATI este mană cerească, aflăm că într-un mare spital din
Capitală, Spitalul CF Witting, o secție de ATI covid cu 16 paturi ultramoderne are lacătul pus pe ușă din data de 15
ianuarie! Secția a funcționat anul trecut cu medici aduși de la alte spitale, dar între timp nu au mai fost detașat aici niciun medic! Abia de acum înainte sunt șanse ca secția să fie redeschisă, spune directorul medical al spitalului. Între timp, până vor fi găsite aici soluții sunt aduse din țară TIR-urile de ATI, iar spitalele covid și suport covid care au dus greul în toata perioada pandemiei, sunt acum din nou sufocate, iar munca asiduă este dusă în spate de aceiași medici. Urmăriți un reportaj în exclusivitate realizat de colegii mei pentru știrile Focus!

Așa arată acum secția de ATI covid a spitalului Witting din Capitală. 16 paturi noi-nouțe dotate la cele mai înalte
standarde și în care ar putea fi tratați pacienții cu forme grave de covid 19 stau nefolosite. Și nu de ieri. Din data de 15 ianuarie 2021. Lipsește personalul medical care să le manevreze. De atunci nu au mai fost detașați aici medici, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Practic, spune medicul Alexandru Gâdea, aici sunt numai 3 medici de ATI care erau suficienți pentru operațiile care aveau loc în spital înainte de pandemie. Acum însă, odată cu transformarea secției în secție exclusiv covid ar trebui detașați aici încă cel puțin 6 medici de ATI!

Până la difuzarea acestui material, reprezentanții DSP București și ai DSU nu ne-au furnizat un ppunct de vedere
referitor la situația actuală de la Spitalul CF Witting, deși am solicitat acest lucru.

Total
1
Shares
Total
1
Share